Virtuaalne konverents HOPE

Virtuaalne konverents HOPE on nüüd järelvaadatav!

Rahvusvahelise (VAT Teatri juhitud ja Euroopa Komisjoni toetatud) teatriprojekti PLAYON! korraldatud veebikonverents HOPE on nüüd kõigile huvilistele järelvaatamiseks avatud projekti kodulehel https://play-on.eu/.

Märtsi lõpus toimunud veebikonverents pakkus teatritegijaile mõtteainet ning küllap ka lootuse õlekõrsi, kuidas kontaktivabas koroonamaailmas edasi toimetada. VAT Teatri kunstiline juht Aare Toikka jagab: „Kaks päeva kuulasin erinevatelt esinejatelt, kuidas uus tehnoloogia teatrit mõjutab. Ja leidsin hulga suundi, mõtteid, avastusi, taasavastusi… Ja jõudsin ikka selle küsimuse juurde, et kui virtuaalreaalsus lõplikult kujutlusvõime tapab, et mis kunst see siis on? Aga viimase päeva esineja Noah Nelson Ühendriikidest tuli välja jutuga, millega olen sada protsenti päri. Kes tahab teada, millest ta rääkis, peaks järelvaatamisest tema ettekannet vaatama minema. Ma muidugi soovitan kogu värki järele vaadata, sest ajutoidet seal jagub.“

Konverentsil esines eri valdkondade nimekaid spetsialiste üle maailma. Kohal olid Royal Shakespeare Company ja Soome Rahvusooperi esindajad, teatritegelased Euroopa eri teatritest, arvutimängude loojad, ülikoolide esindajad. Teemaks immersiivsed tehnoloogiad ja teater, teater võrgus, virtuaalreaalsus ja teater. Konverentsipäevade õhtutel lõid esinejad, korraldajad ja kuulajad virtuaalseid klaase kokku virtuaalkohvikus Wonderbar. Ajastu märk!

Allikas: VAT Teater