Virtuaalsed kohtumised ja töötoad

VAT Teater pakub aprillis, mais ja juunis oma töötube interneti vahendusel. Valikus on mitmed VAT Teatri kirjutamistöötoad (“VATinaarium”, “Lookirjutamine”, “Näidendikirjutamine”) ja gümnaasiumiastmele töötuba “Seksuaalsus ja meie õigused”, mille raames käsitletakse hetkel niivõrd aktuaalset teemat – kuidas kaitsta oma keha ja privaatsust.
Töötubade sisu ja  teemad tõukuvad meie lavastustest, aga toimivad ka iseiseisvalt.

Põhjalikumalt saab veebitöötubadega tutvuda siin.
Lisainfo ja töötubade tellimine: mariliis@vatteater.ee

*

Iga lavastus sünnib hulga inimeste koostöös ja publik saalis tihti ei teagi, mida kõike taustajõud lõpptulemuse jaoks on teinud ja kes need inimesed on. Märtsis, teatrikuul ja Eesti Noorsooteatri sünnipäevakuul, toimusid virtuaalkohtumised huvitavate ja oluliste teatritöötajatega (nukutehnik-insener Mihkel Vooglaid, grimeerija Aimi Etverk, etenduse juht / inspitsient Airike Vipp, stsenograaf / teatrikunstnik Gerli Mägi).

Põnevas teatrimaailmas töötavatel inimestel ongi üpris erilised ja haruldased ametid, näiteks lavastust ettevalmistavad töötajad nagu nukumeister ja dekoraator või etendust teenindavad töötajad nagu helitehnik ja grimeerija. Teatrietendused on ja jäävad publiku ja näitlejate elavaks suhtluseks, mida virtuaalsega ei asenda, kuid teatrikuul oli võimalik tutvuda selliste Eesti Noorsooteatris töötavate inimestega, kes tavaliselt publiku ette ei satu.

*

Aprillis ja mais ootavad Eesti Noorsooteatri näitlejad ja nende nukud lapsi ja noori virtuaalkohtumistele. Kohtumised toimuvad veebikeskkonnas ZOOM.

Kohtumisel avanevad mitmed teatrielu saladused – näitleja tutvustab nii oma eesriidetagust kui ka lavapealset tööd ning näitab nukke, kellega ta lavastustes on mänginud. Kuulda saab iga nuku sünniloost, eripäradest, iseloomust ja lavateest.

Osalema on oodatud nii alg- ja põhikooli kui ka gümnaasiumigrupid. Kohtumist viib läbi üks näitleja koos oma nukkudega. Kohtumise lõpus saavad osalejad esitada näitlejale küsimusi.

Kõik virtuaalkohtumised toimuvad ZOOMi vahendusel Nukuteatrimuuseumist ja kestavad umbes 40 minutit.

Lisainfo: 6679542 või muuseum@eestinoorsooteater.ee