NAKS festival 2023 Valgas

Järgmine NAKS festival toimub 2.–4. novembril, seekord natuke pisemana ja veidi kaugemal, kahe riigi piirilinnas, Valgas. Kogu festivali ja lastekultuuri seminari fookuses on elu äärealadel ja kiusamine laiemas plaanis.
Oma osalemist on kinnitanud Mine Nilay Yalcin etendusega “Blikk” Norrast, Eesti Noorsooteater lavastusega “Kõik ägedad asjad”, Piip ja Tuut Teater muusikalise lavastusega “Tallinna karud” ja Kellerteater põnevikuga “Canterville’i kummitus”.

Taaskord tulevad ettelugemisele ka värskelt tõlgitud näidendid noorele vaatajale: Rebecca Örtmani “Kivi sinu kõhus” (Rootsi) ja Nathalie Papini “Eikellegimaa” (Prantsuse; koostöös Prantsuse Instituudiga Eestis). Näidendite avalikud lugemised lavastab Maria Usk Valga noortega.
Lastekultuuri seminaril käsitleme teemasid, nagu kuidas me kiusamise ära tunneme, kus me kiusamist kohtame, miks toimub kiusamine, mis toimub kiusajaga ja kiusatavaga, kuidas kiusamist lõpetada, kuidas sellest üle saada, kuidas mitte muutuda kiusatavast kiusajaks, kas ja kuidas kiusajat karistada, milline vabandus on vastuvõetav ja piisav. Seekord on lastekultuuri seminar noorteprogrammi osa, st kohalikud noored saavad kätt proovida seminari ettevalmistamisel ja läbiviimisel.

Festivali ettevalmistav meeskond on Annika Land-Reisser, Maria Usk, Lisette Metsniit, Marek Demjanov, Tõnu Karpov ja Tambet Juzar (Valga Kultuuri- ja Huvialakeskus). Festivali etendused toimuvad Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses. Festival ootab jätkuvalt ka põnevaid pakkumisi erinevate töötubade korraldamiseks Valgas. Selleks ja muudes küsimustes kirjutage aadressil naksfestival@gmail.com