Avatud konkurss: NAKS 2024 Tartus

OPEN CALL / ÜLESKUTSE

Avatud konkurss osalemiseks NAKS 2024 festivalil Tartus 5. – 9. novembril 2024

Kandideerimise tähtaeg on 25. mai 2023.
Osalemissoov ja materjalid palume saata aadressil naksfestival@gmail.com

ASSITEJ Eesti Keskus korraldab lasteteatri päeva ja noore vaataja teatri festivali juba aastast 1995. Viimased kuus aastat on festival kandnud nime NAKS. Et haarata väikest ja suurt publikut kaugematest nurkadest, on festival olnud liikuv ja toimumispaigad üle Eestimaa – Jõhvis, Narvas, Pärnus, Viljandis, Paides, Valgas, Tartus, Tallinnas.
Festivali eesmärk on olenemata etenduskunsti žanrist ja trupi kooslusest või suurusest koguda ühte kimpu kokku värsked ja noort vaatajat kõnetavad ning meisterlikult teostatud lavastused nii Eestist kui ka välismaalt.

Festivali raames korraldame lastekultuuri seminari, vestlusringe, töötubasid, koosolemisi ja kohtumisi, mis ühendavad oma ala asjatundjaid, pedagooge, lapsevanemaid ja eri vanuses noort publikut.

Seekord on meil rõõm korraldada festivali Tartus ja olla osa Euroopa kultuuripealinna programmist Tartu 2024. Festivali etenduste toimumispaikadena oleme plaaninud kasutada ERMi teatrisaali, Vanemuise Teatri väikest maja, Sadamateatrit, Tartu Uut Teatrit, Teatri Kodu ja Karlova Teatrit.
Kutsume sind kandideerima oma lavastusega ja/või töötoaga NAKS Tartu 2024 programmi.
Seekord on festivali fookuses etenduskunstide kättesaadavus, seetõttu on eriti oodatud kõik erivajadustega lastele ja noortele suunatud etendustegevus.

Kandideerida võib ka ideega, mis on valmimisjärgus, aga pole veel lava-/esitamisküpseks saanud, kuid see valmib hiljemalt 2024. aasta maikuuks.

Kandideerimiseks palume esitada:
*Lavastuse lühikirjeldus või ideekirjeldus
*Lava/etenduspinna suuruse vajadus või võimalik toimumiskoht
*Etenduse/töötoa orienteeruv kestus
*Maksimaalne publikuarv
*Trupi ja etendust teenindava meeskonna suurus
*Orienteeruv ühe, kahe ja/või kolme etenduse või töötoa korraldamise maksumus

*Võimalikud lisamaterjalid, mis aitavad edukalt kandideerida (video, fotod, plakatikujundus, arvustused vms).

Kandideerimise tähtaeg on 25. mai 2023.
Osalemissoov ja materjalid palume saata aadressil naksfestival@gmail.com

Valiku kandidaatidest teeb viieliikmeline kooslus, keda juhib ASSITEJ Eesti keskuse juhatuse liige Marek Demjanov, käesoleva aasta juunikuu lõpuks. Küsimuste korral kirjuta marek@piipjatuut.ee või helista 5058876.