VÄIKE PRINTS 2022 väljakuulutamine noore vaataja teatri päeval

Ootame Sind tähistama NOORE VAATAJA TEATRI PÄEVA 20. märtsil kell 12.00 Piip ja Tuut Teatrimajja. Kell 12.00 algab etendus “Piip ja Tuut pimedas ja teki all” ning pärast etendust kell 13.00 annab ASSITEJ Eesti Keskuse juhatus pidulikult üle esimese VÄIKESE PRINTSI tunnustusauhinna. Pärast etendust saab torti süüa ja klaase kokku lüüa!

ASSITEJ Eesti Keskuse rahaline tunnustusauhind Väike Prints 2022 antakse välja noore vaataja teatri alal tegutsejale, kes on oma pikaajalise silmapaistva tööga panustanud oluliselt valdkonna arengusse ja maine tõstmisesse. Auhinna eesmärk on väärtustada teatritegijate tähelepanelikku, hoolivat, loominguliselt julget ja ausat suhet noorde vaatajasse.

ASSITEJ Eesti Keskusele esitati kokku 16 kandidaati üle Eesti, kelle pühendumist väikesele vaatajale ja panust noore vaataja teatri arengusse on hinnatud kõrgeks.
Õnnitleme kõiki
nominente, kelleks on: Tartu Mänguasjamuuseumi direktor, Teatri Kodu looja Triin Vaaro, lavastaja Tiina Mölder ja ZUGA Ühendatud Tantsijad, teatrikunstnik Jaak Vaus, nukukunstnik ja lavastaja Irina Marjapuu, Rahvusooper Estonia haridusprojektide juht Tuuli Potik, näitlejad ja lavastajad Mart Kampus, Rein Agur, Andres Noormets, Taavi Tõnisson, Katrin Pärn, Andres Dvinjaninov, Kaido Rannik, Helle Laas, Jaanika Juhanson, Liia Kanemägi ning Haide Männamäe ja Toomas Tross.

Laureaadi kuulutab välja ASSITEJ Eesti Keskuse juhatus 20. märtsil, rahvusvahelisel noore vaataja teatri päeval. Väikese Printsi skulptuuri on loonud Rahumäe Põhikooli Kaunite Kunstide tarbekunstiringi 6. klassi õpilased Elisabeth Eesalu ja Saskia Sokk juhendaja Heddi Veske käe all. Auhinna väljaandmist toetab Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital.