Üleskutse teatritele: noore vaataja teatrifestival NAKS

ASSITEJ Eesti Keskus on taaskord korraldamas rahvusvahelist noore vaataja teatrifestivali, mis on tavapäraselt oktoobrikuu viimaselt nädalalt liikunud seekord märtsikuu algusesse, 3. – 7. märtsi ja ühtlasi aastasse 2021. NAKS nime kannab festival kolmandat aastat, kuid ASSITEJ Eesti jaoks on see juba 16. kord lastele ja noortele suunatud teatrifestivali korraldada.

Seoses ülemaailmsete muutustega igapäevaelus on väikeseid uuendusi oodata ka festivalilt, mille fookuseks on sel korral perekesksus, -väärtused ja -aeg. Lavastuste kõrval on olulisel kohal töötubade ning loengutega täidetud kõrvalprogramm suurtele ja väikestele, mis pakub põnevat tegevust ning teemasid lapsevanematele, õpetajatele, noortele teatrihuvilistele, teatriekspertidele ja -tegijatele. Külas on ka väliskülalised teistelt festivalidelt ning trupid naaberriikidest. Lisaks toimub festivali keskel, 5. märtsil konverentsipäev, Big Bang seminar koostöös Eesti Kontserdiga.

Festivalile on kandideerima oodatud kõik Eestis tegutsevad teatrid ja trupid, kelle repertuaaris leiab laste- ja noortelavastusi ning kes pakuvad harivaid töötube ja loenguid meie festivali sihtgruppidele. Andke teada ka enda tulevastest uuslavastustest või uutest vormidest ja ideedest, mida festivalil esitleda.

Osalemiseks palume saata vabas vormis sooviavalduse meiliaadressile assitejeesti@gmail.com Kirjas palume ära mainida, millise lavastusega ja/või töötoaga sooviksite festivalist osa võtta, selle tehnilised andmed (sh foto, video) ning enda kontaktid.


foto: Silver Taavet Kollom (NAKS 2018, Batida “Man called Rolex”)