OPEN CALL: BIBU 2024 Nordic Baltic Focus

BIBU 2024 – 15.-18. MAI – HELSINGBORG, ROOTSI
Kandideerimine lavastustega siin: https://bibu.se/en/suggest-production-bibu-2024
Tähtaeg 30. november 2023

Jagame BIBU festivali kohta infot ja üleskutse kandideerida sinna enda lavastustega, sest 2024. aasta mais on BIBU Helsingborgis just Põhja ja Balti teemaline – Nordic-Baltic Focus. Samuti jagame lähemalt uusi arenguid Nordic-Baltic Networkis.
nb focus.jpg
bibu 2024 will have a Nordic-Baltic focus and will exclusively present shows from the area in question. Suggestions for shows from outside the stipulated region will not be considered. Co-productions with Swedish producers show be entered as Swedish productions. The Nordic-Baltic region consists of: Denmark, Estonia, Finland, Iceland, Latvia, Lithuania, Norway, and Sweden.
 
ASSITEJ Eesti jaoks oli eelmisel aastal BIBU festivalil osalemine kindlasti üks olulisemaid kõrghetki. Esimene suur festival ASSITEJ võrgustikus, mis toimus taas live’is pärast koroonaaega. Mitmed lavastused sealt on tulemas ka NAKS 2024-le Tartusse. Oma muljeid jagasid toona Kärt Tõnisson ZUGAst, Helena Kesonen (Käbin) Taarka Pärimusteatrist, Keiu Virro ning NB noorteprogrammis osalenud Eesti noored Ellen Marigold Roper ja Marta Liise Demjanov. Loe tagasisidet siit:
 
NBAN – NORDIC-BALTIC ASSITEJ NETWORK
Nordic–Baltic Network´ist on saamas tugev koostöövõrgustik ASSITEJ Internationali sees. Võrgustikul on oma logo ja eesmärgid ning regulaarsed kohtumised, koosolekud festivalide raames.

Võrgustikku kuuluvad lisaks Eestile Norra, Soome, Taani, Rootsi, Islandi, Läti ja Leedu ASSITEJ keskused. ASSITEJ Eesti Keskuse poolt sai alla kirjutatud ühiste kavatsuste protokoll. Norra, Rootsi ja Soome on andnud kõikide nimel sisse võrgustiku tegevust toetava finantseerimistaotluse. Kohtumisi veebi vahendusel ja töökoosolekuid (kohapeal, festivalide raames) on olnud mitmeid (Norras ja Leedus viimati).
ASSITEJ Eesti Keskust on esindanud Kaido Rannik, Marek Demjanov ja Jaanika Juhanson.

Hetkel on ettevalmistamisel ühine “Nordic-Baltic House”, meie regiooni noorele vaatajale tehtava teatri (laiemalt etenduskunstide) presentatsioon. Sellega on soov minna Serbiasse, Belgradis novembri lõpus toimuvale Artistic Gathering (AAG) kogunemisele (festival “Tourning Point”) ning Rootsi, 2024. a mais toimuvale BIBU festivalile, mille fookuses on just Põhja- ja Baltimaades toimuv; hiljem ka ASSITEJ Internationali maailmakongressile, mis toimub Kuubal, Havannas mai lõpul 2024.
“Nordic-Baltic House” on sündmus, mis koondab endasse Põhja- ja Baltimaade ASSITEJ keskuste esitlused ja palju muud (lavastuste ja teatrite tutvustused, vestlusringid, festivalide info, jalutuskäigud linnaruumis, speed-dating, kohtumised NBAN Lounge’is ning arutelud jätkusuutliku teatritegemise ja rahastamise võimalustest meie regioonis).
Koos Läti ja Leedu ASSITEJ keskustega oleme esitanud taotluse Balti Kultuurifondile Balti regiooni (Baltic House) ettevalmistuse, korraldamise, sõidukulude ja sündmustest osavõtutasude katmiseks. Kui kõik hästi läheb, siis on nendest vahenditest võimalik katta 3-5 liikmelise esinduse osalemine ülalmainitud festivalidel igast riigist – Leedust, Lätist ja Eestist.
NBAN (1).jpg