ASSITEJ Internationali uus president ja juhatus

22.03-1.04 toimus ASSITEJ maailmakongress ja MIRAI festival Jaapanist (esimest korda ajaloos) veebi teel. Programm oli erakordselt rikas ja kirev, koosnedes etendustest, aruteludest, ettekannetest, isegi tantsimisest ja muudest kohtumistest zoomi teel.

Kongressil valiti ASSITEJ International’ile uus president, kelleks sai Sue Giles Austraaliast. Tänusõnu jagati ohtralt eelmisele, 10 aastat ametis olnud presidendile, Yvette Hardie’le. Sekretärina jätkab Louis Valente Taanist ning rahvusvaheline juhatus (Executive Commitee) sai endale tervelt 8 uut liiget. Sinna kuuluvad:

Sue Giles (Young People and the Arts Australia, ASSITEJ Australia Inc / President)
Bebe de Soares (Te Veo/Assitej Chile / Vice President)
Pamela Udoka (Assitej Nigeria / Vice President)
Seok-hong Kim (아시테지 코리아 Assitej Korea / Vice President)
Louis Valente Sørensen (Assitej Denmark / General Secretary)
Ernie Nolan (Theatre for Young Audiences/USA / Treasurer)
Julia Dina Heße (ASSITEJ e.V. Deutschland)
Selloane Mokuku (ASSITEJ South Africa)
Shoaib Iqbal (ASSITEJ Pakistan)
Cristina Cazzola (ASSITEJ ITALIA)
Tatiana Bobrova (ASSITEJ Russia)
Yannick Boudeau (Assitej Belgium)
Minoovash Rahimian (ASSITEJ Iran)
Emilie Robert (Scènes d’enfance – Assitej France)

Jon Dafydd-Kidd (UK / International Inclusive Arts Network)

Vaata Yvette Hardie avakõne festivali alguses.

Järgmine kongress toimub 2024 Kuubal, 2022 Artistic Gathering Rootsis bibu festivalil, 2023 Serbias ja 2025 Prantsusmaal.

ASSITEJ Maailmakongressist ja MIRAI Festivalist võttis veebi teel osa 1169 inimest 75 riigist üle maailma. Kokku oli 190 sündmust (etendused, loengud, ettekanded, töötoad, arutelud jpm). Jaapanis kohapeal oli osalejaid ja vaatajaid 3680, kokku 103 sündmust. Vaata kogu statistikat siit.

Tänu Eesti Kultuurkapitali (Näitekunsti sihtkapitali) toetusele said festivalist osa ASSITEJ Eesti liikmed ja partnerid: Katrin Nielsen, Marek Demjanov, Allan Kress, Kaido Rannik, Reeli Lonks, Keiu Virro, Aita Vaher, Inga Vares, Janika Johanna Koppel, Tuuli Potik (Rahvusooper Estonia), Ülle Lehtmäe (Eesti Kontsert), Karl Edgar Tammi (Must Kast), Heneliis Notton (Tartu Ülikool, teatriteadus), Karl Robert Saaremäe, Helena Kesonen (Taarka Pärimusteater).

Suur aitäh ASSITEJ Jaapanile MIRAI festivali korraldamise eest!