Noore vaataja teatrifestival NAKS tuleb taas – märtsikuu alguses Tallinnas!

Seoses piirangutega kultuurisektorile alates 3. märtsist lükkuvad NAKS 2021 etendused, töötoad ja loengud edasi sügisesse.

***

Kutsume osalema noorele vaatajale suunatud teatrifestivalil NAKS 2021.

Pärast pikka teatripuhkust on ASSITEJ Eesti Keskusel rõõm teatada, et festival NAKS tuleb taas ja toimub sel aastal 3. – 6. märtsini Tallinnas. NAKS nime kannab festival kolmandat aastat, kuid ASSITEJ Eesti jaoks on see juba 16. kord lastele ja noortele suunatud teatrifestivali korraldada. Nelja päeva jooksul on võimalik osa saada nii Eesti kui välisriikide professionaalsete teatrite pakutavast teatrist noorele vaatajale: külla tullakse nii Paidest kui Tartust, Soomest kui Slovakkiast. Lavastuste kõrval on olulisel kohal töötubade ja loengutega täidetud kõrvalprogramm suurtele ja väikestele, mis pakub põnevat tegevust ning teemasid ka lapsevanematele, õpetajatele, noortele teatrihuvilistele, teatriekspertidele ja -tegijatele. Igale etendusele järgneb 30-minutiline vestlusring publiku ja tegijate vahel. 

Esimest korda toimub festivali raames Laste Ööülikool ning 5. märtsil ootame kõiki õpetajaid Eesti Noorsooteatri ovaalsaali lastekultuuri seminarile teemal “Kes vastutab lapse kultuurikogemuse eest õppeasutustes?”. 

Festivalil astuvad üles Paide Teater, Piip ja Tuut Teater, Lasteteater Sõber, Loominguline Ühendus OMA LAVA, Teatribuss, Improteater IMPEERIUM, Teatri- ja Muusikamuuseum, Miksteater, Eesti Noorsooteater, kaasaegne tsirkus Ilmatila ning nukukunstnik Katanari. Töötube ja loenguid teevad perekond Vaherid, Sandra Lange, ZUGA tantsijad, Aurora Yoga Studio, Improteater IMPEERIUM ja Sõltumatu Tantsu Lava. Laupäeval on kõik oodatud PEREPÄEVALE, millega paneme seekordsele festivalile lõbusa ja üllatusterohke punkti.

Oma uksed publikule avavad Lastekirjanduse Keskus, Piip ja Tuut Teater, Vaba Lava, Sõltumatu Tantsu Lava, Särevi Teatrituba ja Eesti Noorsooteater.

Keerulisest ajast hoolimata ja kõiki ohutusreegleid arvesse võttes ootame teatrisõpru festivalist osa saama, et teatrikunst saaks noorele vaatajale jätkuvalt rõõmu ja uusi avastusi pakkuda. 

 

Ajakava ja täpsem info SIIN.

Piletid müügil 5. veebruarist ka Fientas ja vabade kohtade olemasolul kohapeal. Müüme pileteid 50% saali täituvuse ulatuses. 

Töötoad, loengud, seminar ja ööülikool festivali raames on tasuta.

Piletite broneerimine ning töötubadesse ja seminarile etteregistreerimine: naksfestival@gmail.com; +372 59 078 170 (Laura Annast)

Festivali toetavad Eesti Kultuurkapital ja Eesti Rahvakultuuri Keskus. 

 

Meeldejäävaid elamusi soovides

ASSITEJ Eesti Keskus